Verbeterde klantervaring door eenvoudige, zelfstandige en snelle betalingen

De SmartLine Q-Buster versnelt het bestelproces van goederen en diensten

Implementeer inepro's zelfservice PoS om uw omzet te verhogen en de klanttevredenheid te verbeteren

  • Gebruikerservaring

  • Betalen

  • Technologie

  • Service

  • 1

 

 

Gebruikerservaring

Hoe tevreden een klant is over uw producten of diensten hangt grotendeels af van het verloop van het aankoopproces op uw locatie. Irritaties zoals lange wachtrijen kunnen van grote invloed zijn op de klantervaring en kunnen zelfs leiden tot negatieve associaties. Implementatie van de SmartLine Q-Buster, dat het bestelproces van uw producten of services vereenvoudigt en versnelt, voorkomt dit. Met deze zelfservice Point of Sale (PoS) kunnen klanten eenvoudig hun bestelling betalen en ophalen op een specifieke locatie, zoals een kantinebalie. Hierdoor kunt u zich volledig concentreren op het leveren van de allerbeste klantervaring.

 

 

 

 

Onafhankelijke betalingen

Het bestel- en betaalproces via de SmartLine Q-Buster is ongelooflijk eenvoudig. De interface op het 10-inch LCD-scherm leidt de gebruiker door een eenvoudig menu. De klant kiest een product, betaalt met munten of een contactloze bankpas of creditcard, drukt de bon af en haalt de bestelling bij de aangegeven locatie op. De gebruiker kan het betalingsproces volledig zelfstandig doorlopen. Daarnaast is het ook mogelijk om een inepro RFID-lezer (13,56MHz en / of 125kHz) te installeren, welke betalingen met een organisatiekaart (campus, openbaar vervoer, enz.) mogelijk maakt.

 

 

 

 

Zelfservice PoS-technologie

De SmartLine Q-Buster is een prachtige en robuust ontworpen PoS-terminal voor zelfservice-betalingen van goederen en diensten. Het LCD-scherm toont een zeer gebruiksvriendelijk menu dat eenvoudig kan worden doorlopen. Het display kan maximaal 408 verschillende producten weergeven, verdeeld over 12 tabbladen en de SmartLine Q-Buster accepteert verschillende betaalmethoden met contant geld of (contactloze) debet- en creditcards. Ook kunt u als operator e-mail alerts inschakelen die u waarschuwen wanneer de printer geen papier meer heeft, de geldcassette vol is of de deur van de terminal is geopend.

 

 

 

 

Focus op klantenservice

De SmartLine Q-Buster kan bijdragen aan een verhoging van uw winst terwijl uw klanten profiteren van de technologie voor versnelde en zelfstandige betalingen. Met de zelfservice PoS kunt u de focus van uw personeelsinzet (kassières) verleggen naar meer service gerichte rollen zodat de ervaring van uw klant een positieve boost krijgt. De touchscreen-technologie vermindert de kans op menselijke fouten en daarmee het verlies van inkomsten. Kortom, met de SmartLine Q-Buster verhoogt u de kwaliteit van de klantervaring, optimaliseert u uw processen en de inzet van uw personeel en maakt u beter gebruik van efficiënte technologie.