11/8/2021

Alternatief voor Google Cloud Print | KUARIO MFP Kiosk

alternatief google cloud print

Google Cloud Print stopt eind december 2020. Welk alternatief dient u nu te gebruiken om te kunnen printen met uw Chromebook (Google devices)? Gelukkig zijn er cloud-printoplossingen om Google Cloud Print te vervangen. Lees verder hoe deze u kunnen helpen.

Printen is tegenwoordig nog steeds erg belangrijk op ons werk en misschien nog wel relevanter: documenten printen terwijl u onderweg bent. Google Cloud Print was hiervoor de perfecte oplossing, maar stopt per december 2020.

Maar wat was Google Cloud Print?

In 2011 lanceerde Google een cloud printoplossing: Google Cloud Print, die primair gericht was op consumenten. Deze oplossing kon elke applicatie verbinden met een cloud-compatibele thuisprinter. Dit scheelde de consument veel werk, omdat deze nu geen speciale printerstuurprogramma's hoefde te downloaden en te installeren.

Het is duidelijk geworden hoe goed Google Cloud Print is geweest in het oplossen van printerproblemen, al miste deze oplossing het een en ander voor de studenten, zzp’ers en werknemers in scholen, winkels en shared offices.

Overstappen naar een complete oplossing: wat ontbrak er aan Google Cloud Print?

Google Cloud Print was gratis, ongelooflijk eenvoudig voor de gebruiker en zelfs geïntegreerd in verschillende printers.

In onderstaand overzicht vindt u een aantal opties die gebruikers van Google Cloud print echt nodig hadden bij Google Cloud Print op een Chromebook:

1. Beheer van de printer(s). Hoe kunt u als school, shared office of bibliotheek geld besparen of hoeveel wordt er geprint? Het is onmogelijk om de printer optimaal in te stellen voor uw organisatie.

2. Onafhankelijkheid van apparaten. Het was bijvoorbeeld niet mogelijk om op afstand te printen, scannen of te factureren. Ook het op afstand bedienen was niet mogelijk voor studenten

3. Toegankelijkheid van de printer. Het was niet mogelijk om te bepalen wie toegang had tot een geselecteerde printer. Dit is geregeld op basis van bestaande gebruikersrechten.

4. Mogelijkheid om te betalen voor een print-, scan-, of kopieeropdracht. De optie om te betalen voor een printopdracht kon niet worden gebruikt via Google Cloud Print. Lees hier 5 redenen waarom elke school wil dat studenten betalen via een cloud printoplossing.

5. Grote bedrijven zoeken een andere oplossing. Grote bedrijven / organisaties willen graag het volledige printernetwerk kunnen beheren, wat een opgave op zich is. Hiervoor zijn een aantal belangrijke toepassingen nodig, zoals rapportage en monitoring.

Alternatief Google Cloud Print

Als alternatief voor Google Cloud Print hoeft de eindgebruiker nu alleen nog maar de KUARIO printer driver te installeren, super eenvoudig.

KUARIO biedt daarnaast ook een extensie voor Google Chrome, zodat er gemakkelijk on-the-go geprint kan worden. Om dit nog mooier te maken heeft KUARIO ook een app ontwikkeld waarmee print opdrachten klaar gezet kunnen worden die aan elke printer met KUARIO opgehaald kunnen worden.

Wilt u meer informatie over KUARIO? Neem dan hier contact met ons op.

Spreek een expert

Contactformulier

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Verder lezen