11/8/2021

7 essentiële punten waarom betalen met QR code een no-brainer is voor scholen

betalen met qr code

Als je hoort dat Apple ergens mee gaat starten, dan weet je eigenlijk al wel dat het een belangrijke functie in onze samenleving zal hebben in de toekomst. Zo ook met betalen met QR code, waar Apple zich nu op gaat richten. Geen twijfel over mogelijk dat dit de toekomst wordt.

Kijk alleen al naar Azië, daar zijn QR-codes al de standaard om mee te betalen. Reden voor ons om scholen en universiteiten mee te nemen in de essentiële punten om dit ook aan studenten en leerlingen aan te bieden.

Voordelen betalen via QR-code op school

Het implementeren van QR-codes op uw school of universiteit kan enorm veel voordelen bieden. Wij hebben deze daarom voor u op een rijtje gezet.

  1. Veiligheid. Alle persoonsgegevens en transacties zijn optimaal beschermd. Sterker nog, daar heeft de school zelf helemaal geen zorg meer over. Erg handig nu alle organisaties moeten handelen volgens de AVG en de PSD2.
  2. De jeugd is de toekomst. Zij zijn de early adapters en doen bijna alles met hun mobiele telefoon. Het zal daarom niet heel lang meer duren voordat zij niet anders weten dan dat contant geld een betaalmethode is waarop zij terug kunnen vallen maar dat betalen met mobiel de norm wordt.
  3. Ouders willen kinderen veilig naar school kunnen sturen. Het op zak hebben van contant geld kan diefstalgevoelig zijn of kinderen kunnen het kwijtraken. Door het aanbieden van een contantloze omgeving, verhoogt u als school de veiligheid.
  4. Hygiëne is nog belangrijker geworden voor scholen en universiteiten door de Covid pandemie. Contant geld is, als contactoppervlak, een groot verspreider van bacteriën, dus ook die losse euro die nog in het kopieerapparaat of frisdrankautomaat moet worden geplaatst. Hoe fijn zou het zijn als daar een QR-code betaling met mobieltje voor in de plaats kan komen?
  5. Geen gedoe meer met wisselgeld, pasjes en kaartlezers. Wij kunnen het ons niet voorstellen dat het optimaal is dat bijvoorbeeld de conciërge het wisselgeld moet verzamelen en beheren. Bovendien is het managen van contante geldstromen fraude- en foutgevoelig. QR-code betalingen bieden dus ook ontzettend veel gemak voor uw onderwijsinstelling.
  6. Tegoeden en inzichten zijn heel eenvoudig online te regelen. Zo kunnen ook bijvoorbeeld ouders zien waaraan kinderen hun geld uitgeven op school. Het saldo opwaarderen is zo gepiept. En houd je geld over aan het einde van het jaar? Dan kan dit eenvoudig teruggevraagd worden via KUARIO.
  7. Moet ik als school grote investeringen doen? Alle QR-code transacties vinden plaats via de cloud, nadat zelfservice apparaten, kassa’s of betaalpunten in de cloud worden gekoppeld. De investering is dus erg laag en u kunt heel snel ‘up and running’ zijn.  

Wij komen graag bij u langs voor een quick-scan van de aanwezige zelfservice apparaten en leggen u graag uit hoe deze snel en eenvoudig geschikt kunnen worden gemaakt voor QR-code betalingen.

Ook een Quick-Scan? Vraag deze nu hier aan.

inepro is officieel distributeur van KUARIO. Dit betaal- en managementplatform verbindt machines in de cloud, of het nu gaat om een wasmachine, droger, slagboom, printer, koffiemachine of een verkoopautomaat. Deze apparaten worden vervolgens aangesloten op de betaalmethoden van KUARIO, zodat gebruikers overal gemakkelijk kunnen betalen via één mobiele app, zonder extra werk voor u. Met KUARIO heeft u weer tijd voor andere, echt belangrijke zaken!

Spreek een expert

Contactformulier

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Verder lezen